Qualcomm і Apple залучені в кілька судових розглядів / фото Yury Shulhevich

Регіональний суд Мюнхена відхилив чотири позови Qualcomm, в яких Apple звинувачувалася в порушенні ряду патентів, пов'язаних із організацією пошуку на iPhone. Водночас суд ще не прийняв рішення щодо чотирьох інших патентних позовів Qualcomm проти Apple, які також пов'язані з реалізацією функції пошуку.

Читайте такожApple має намір випустити iPhone з лазерною 3D-камерою - Bloomberg

Зазначимо, той же суд позаминулого місяця підтримав Qualcomm в іншій справі проти Apple і фактично заборонив продаж смартфонів iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 і iPhone 8 Plus у Німеччині. Але потім, вже минулого місяця, регіональний суд Мюнхена відхилив ще один позов про порушення патентних прав, поданий компанією Qualcomm проти Apple, назвавши його «необґрунтованим», пише itc.ua.

Відео дня

Додамо, крім патентних розглядів, Qualcomm також намагається через суд оштрафувати Apple через неповне дотримання заборони на продаж мобільних пристроїв у Німеччині. Qualcomm посилається на прес-реліз Apple, випущений після заборони продажу. У ньому йдеться, що згадані моделі iPhone будуть, як і раніше, доступні в інших магазинах, незважаючи на заборону. Так що це далеко не остання новина про судове протистояння Qualcomm і Apple.

Qualcomm — найбільший постачальник мікросхем, що забезпечують підключення смартфонів до стільникових мереж. Але останнім часом компанія все частіше стає об'єктом уваги для різних антимонопольних органів тих чи інших країн.

На початку 2017 року Федеральна торгова комісія США (Federal Trade Commission, FTC) подала в суд на Qualcomm, звинувативши її в неконкурентній поведінці під час укладання угод з Apple, після чого остання теж подала в суд на Qualcomm, з вимогою $1 млрд. Трохи пізніше Apple подала ще два позови проти Qualcomm у Китаї, де останню вже штрафували за неконкурентну поведінку і вимогу надмірних ліцензійних відрахувань, та ще один у Великобританії.

Qualcomm неодноразово відповідала на звинувачення Apple зустрічними позовами з різними звинувачення, в тому числі і в крадіжці технологічних секретів з подальшою передачею Intel.

Наприкінці 2018 року голова Qualcomm заявив про швидке примирення з Apple. Тим не менше на початку грудня Китай заблокував продаж низки моделей iPhone за порушення двох патентів Qualcomm. А наприкінці грудня суд у Німеччині заборонив продаж декількох моделей iPhone за позовом Qualcomm. Також Qualcomm намагається домогтися заборони на імпорт Apple iPhone в США.