Xiaomi стала №1 на ринку смартфонів України / фото mi.com

Компанія Xiaomi стала лідером на ринку смартфонів в Україні згідно з дослідженням компанії Canalys за четвертий квартал 2018 року.

Читайте такожXiaomi представила свій перший ультрабюджетний смартфон (фото)

Як повідомляє itc.ua, за даними Canalys, в четвертому кварталі 2018 року продукція компанії Xiaomi зайняла 26,7% частки ринку смартфонів України (у кількісному вираженні) і вперше вийшла на перше місце.

Відео дня

Попередній багаторічний лідер в особі Samsung відстав зовсім небагато, частка ринку корейської компанії становила 26,5%. Цікаво, що чотири з п'яти провідних брендів смартфонів в Україні — це китайські виробники. Крім Xiaomi до п'ятірки лідерів також увійшли Huawei (16,2%), Meizu (10,6%) і Honor (7,9%).

фото itc.ua

Причому, в інших країнах Європи компанія Xiaomi теж демонструє відмінні результати. На західноєвропейському ринку смартфонів компанія Xiaomi успішно увійшла в п'ятірку лідерів і стала найбільш швидкозростаючим брендом смартфонів у Західній Європі з неймовірним темпом зростання – 415,1% порівняно з четвертим кварталом 2017 року. При цьому, попередній лідери поступово здають свої позиції.

Наприклад, в Samsung обсяг продажів смартфонів знизився на 14,1%, хоча компанія продовжує займати перше місце за кількістю продажів. У Apple, яка зайняла друге місце, обсяг продажів знизився на 7,5%. Водночас, китайська компанія Huawei змогла помітно збільшити продажі в країнах Західної Європи – на 41,4%. Вона займає третю сходинку рейтингу. Далі йде компанія HMD з брендом Nokia. У кількісному вираженні продажу вона сильно поступається трійці лідерів, але демонструє відмінний темп зростання на рівні 79,6%.

фото itc.ua

Збільшення частки ринку Xiaomi в Європі багато в чому викликано успіхами компанії в Іспанії. Тут протягом четвертого кварталу 2018 року Xiaomi змогла продати 2 млн смартфонів (з загального західноєвропейського обсягу 4,1 млн пристроїв) і зайняти третю сходинку рейтингу найпопулярніших брендів. Порівняно з аналогічним періодом попереднього року приріст становив 273,4%. Приріст на цьому ринку також показав китайський бренд Huawei (+36,8%), який впритул наблизився до лідера в особі Samsung. Корейська компанія, навпаки, продемонструвала незначне зниження продажу – на 0,5%. Завдяки успіхам китайських компаній, а також в результаті зниження продажів власної продукції, компанії Apple і LG опустилися в рейтингу на четверту і п'яту позиції, відповідно.

Додамо, Xiaomi вийшла на такі важливі ринки Західної Європи, як Франція, Італія та Великобританія, лише в травні 2018 року. Так що надалі частка ринку компанії в Західній Європі може ще більше зрости.