Новий iPad mini отримає поліпшені характеристики / фото itc.ua

Компанія Apple цього року збирається представити нову версію планшета iPad mini, який не оновлювався вже кілька років.

Читайте такожВідразу три покоління iPhone не зможуть оновитися до нової iOS - ЗМІ

Перший iPad mini вийшов у 2012 році, а останнє, четверте покоління пристрою було представлено в 2015 році. І ось зараз ресурси Mac Otakara і DigiTimes одночасно підтвердили прийдешній випуск п'ятого покоління iPad mini. Зазначимо, що минулого місяця про ймовірний випуск нового iPad mini також повідомляв ресурс Bloomberg, а потім згадка про новий iPad mini була помічена у вихідному коді iOS 12.2, пише itc.ua.

Відео дня

З урахуванням того, що з моменту випуску моделі iPad mini 4 пройшло вже чотири роки, крім покращення технічних параметрів було б логічно припускати новий дизайн в стилі актуальних моделей iPad Pro 2018 року. Але нові дані вказують на те, що за дизайном нова модель не сильно відрізнятиметься від попередника. Тобто, ніяких тонких рамок iPad mini 5 не отримає. Ресурс Mac Otakara наводить точні розміри корпусу нового iPad mini, які в точності такі ж, як у нинішньої моделі iPad mini 4. Нова модель збереже кнопку Home, а також роз'єм 3,5 мм для навушників і порт Lightning, хоча моделі iPad Pro минулого року перейшли на більш поширений USB-С. Єдина відома на даний момент фізична зміна стосується розташування мікрофона, який переїде у верхню центральну частину задньої панелі.

Зрозуміло, новий iPad mini отримає поліпшені характеристики. За попередніми даними, серцем прийдешньої новинки стане SoC A10 Fusion або A10X Fusion. І нехай це не найновіші рішення, особливої різниці в швидкості запуску додатків між iPad mini, iPad 9.7 Pro 2018 і iPad Pro 2018, користувачі відчути не повинні, оскільки продуктивність флагманських платформ надлишкова вже не перший рік. Водночас, відсутність кардинальних змін у дизайні і стара платформа дозволять Apple продавати новий iPad mini за нижчою ціною. Поки точних даних про ціну немає, але нинішня модель iPad mini 4 зараз продається в США за $400, тоді як нова модель iPad 2018, нехай і з меншим об'ємом пам'яті, коштує $330. Щодо того, чи отримав маленький iPad підтримку стилуса Apple Pencil, поки ясності немає.

Раніше повідомлялося, що Apple випустить п'яте покоління планшета iPad mini в першій половині 2019 року. Тобто, найбільш імовірним бачиться його анонс на WWDC 2019 в червні. Там же, якщо вірити останнім чуткам, очікується прем'єра смартфона iPhone SE 2.