Ілюстрація REUTERS

Один із найбільших українських операторів мобільного зв'язку компанія «ВФ Україна», що працює під брендом Vodafone, почала пілотний проект у Харкові з тестування новітніх технологій на власній мережі з метою збільшення швидкості передачі даних і розширення ємності 3G і 4G зв'язку.

Читайте також«Київстар» запустивши 4G-зв'язок у 112 населених пунктах Івано-Франківської та Львівської областей

Як повідомили в прес-службі компанії, партнером даного проекту, який отримав назву «Золотий кластер», виступив один зі світових лідерів у розробці телеком-обладнання - китайська компанія Huawei, з якою оператор вже співпрацював у 2018 році в рамках оптимізації та модернізації мереж 2G і 3G.

Відео дня

Згідно з повідомленням, в рамках проекту оператор також планує за рахунок включення додаткового функціоналу на мережі скоротити енергоспоживання на мережах третього покоління.

"Для проекту з "Vodafone Україна" ми надали новітні технологічні рішення як на обладнання, так і програмного забезпечення для мереж 3G і 4G. Впевнені, що в рамках цього проекту ми зможемо вибрати оптимальні рішення майбутнього розвитку мережі для компанії, з якою нас пов'язують 18 років співпраці", – цитує прес-служба директора "Хуавей Україна" Ма Ці.

У повідомленні наголошується, що результати тестів будуть підведені в червні.

За даними прес-служби, за результатами третього кварталу 2018 року компанія відзначила двократне зростання споживання послуг передачі даних в порівнянні з минулим роком, а кількість 4G користувачів за цей період зросла на 75,3%.

Як повідомляв УНІАН, Vodafone в третьому кварталі 2018 року відзвітував про скорочення прибутку в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року на 21,4% - до 393 млн грн за рахунок збільшення витрат на амортизацію внаслідок активного розгортання мереж 4G і 3G.

«Vodafonе Україна» є одним із найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM та CDMA-450.