Ілюстрація REUTERS

За даними видання Bloomberg, до 2021 року Apple планує об'єднати програми для iOS і macOS.

Читайте такожApple почала продавати відновлені смартфони iPhone X: названі ціни

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Це дозволить розробникам створювати програми для всіх платформ, який працюватиме на iPhone, iPad та Mac. За чутками, проект має кодову назву Marzipan (про нього ми вперше почули ще у 2017 році), він дозволяє переносити програми з iOS на macOS. Результати його роботи вперше показали на тогорічний конференції WWDC, коли адаптовані програми "Дім", "Акції", "Новини" і "Диктофон" були додані в macOS Mojave", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що об'єднання відбуватиметься поетапно. Завдяки новому SDK розробники зможуть перенести свої додатки для iPad на Mac вже цього року. Для iPhone набір засобів розробки з'явиться лише наступного року. Відповідні інструменти можуть бути представлені на WWDC 2019.

"План Apple дуже схожий на той, що намагається зробити Microsoft з універсальною платформою Windows (UWP). Софтверний гігант кілька років тому почав просувати ідею єдиних універсальних додатків для смартфонів, планшетів та комп'ютерів з ОС Windows. У 2017 році Microsoft відмовилася від подальшої розробки мобільної системи Windows Phone, чим прирекла свою ідею на провал. Однак Apple, на відміну від Windows, не має наміру об'єднувати iOS і macOS. Універсальні програми Microsoft досі існують, але тепер компанія підштовхує розробників до перенесення своїх десктопних програм Microsoft Store, замість створення єдиних програм для Xbox One, HoloLens, ПК і планшетних комп'ютерів", - зазначає видання.

Apple ще не оголосила дату проведення WWDC 2019, однак, як стверджує MacRumors, конференція для розробників Apple пройде з 3 по 7 червня. Очікується, що на ній буде представлена iOS 13 з темним режимом і новим домашнім екраном для iPad. Bloomberg також не виключає, що Apple може провести попередню презентацію оновленого Mac Pro.