На початку Galaxy M30 продаватимуть тільки на території Індії / фото samsung.com

Компанія Samsung сьогодні, 27 лютого, представила в Індії новий смартфон Galaxy M30, який на деякий час очолить новостворене сімейство бюджетних смартфонів Galaxy M.

Читайте такожSamsung представила нові смартфони-середнячки (фото)

За аналогією з Galaxy M20 і M10, на початку Galaxy M30 продаватимуть тільки на території Індії, але пізніше він повинен з'явитися і в інших країнах світу, пише itc.ua.

Відео дня

В Індії продажі Galaxy M30 стартують 7 березня: за смартфон просять $210 і $250 залежно від модифікації.

По суті, Galaxy M30 — це покращений варіант моделі Galaxy M20, яку можна буде купити в Україні 1 березня за 5 555 грн в модифікації з 4 ГБ оперативної пам'яті та 64 ГБ флеш-пам'яті.

Новий Galaxy M30 повністю повторює Galaxy M20 не тільки зовні, не враховуючи основної камери, але й за деякими ключовими характеристиками. Новинка побудована на тій же SoC Exynos 7904 та оснащується акумулятором аналогічної ємності (5000 мА·год) з підтримкою швидкої 15-ватної зарядки через USB-порт-C.

фото samsung.com

Що ж стосується відмінностей, вони криються в екрані, основній камері та об'ємах. Як і Galaxy M10 і M20, новий Galaxy M30 оснащується екраном Infinity-V Display з каплевидним вирізом під фронтальну камеру. Але якщо молодші оснащувалися панелями PLS, то тут встановлено екран Super AMOLED, як у дорожчих моделях. В даному випадку використовується панель діагоналлю 6,4 дюйма роздільною здатністю Full HD+. Основна камера в Galaxy M30 потрійна з допоміжним 5-мегапіксельним надширококутним модулем, який доповнює основний на 13 Мп і додатковий на 5 Мп, що відповідає за оцінку глибини сцени.

Залежно від конфігурації оперативної пам'яті у Galaxy M30 4 або 6 ГБ ОП, а флеш-пам'яті — 64 або 128 ГБ. Очевидно, що масогабаритні параметри у Galaxy M30 інші, але на сторінці смартфона на індійському сайті цих даних немає. В іншому ж Galaxy M30 повністю ідентичний Galaxy M20, навіть кольори корпусу — чорний і синій.

Примітно, що Samsung представила Galaxy M30 сьогодні, вже завтра буде представлений його прямий конкурент Xiaomi Redmi 7 Pro.