Ілюстрація REUTERS

Один з найбільших українських операторів мобільного зв'язку «Київстар» запустив мережу четвертого покоління (4G/LTE) в нових населених пунктах у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій та Хмельницькій областях, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожУкраїна зайняла четверте місце в рейтингу країн із найдешевшим мобільним інтернетом

Зокрема, мобільний інтернет 4G з'явився на Волині в Горохові, Маневичах, Любомлі, Рожище.

Відео дня

В Закарпатської області це Берегове, Вишково, Нересниця. В Івано-Франківській – Космач, Долина, Печеніжин, Косів, Рогатин, Богородчани, Снятин.

У Львівській – Борислав, Мостиська, Червоноград.

На Рівненщині – Великі Межирічі, Дубно, Городець, Дубровиця, Осова, Козин, Корець. У Тернопільській – Борщів, Бережани, Козова.

У Хмельницькій – Летичів, Ярмолинці, Полонне, Оринин. У Чернівецькій – Вижниця, Хотин.

«Завдяки цьому ще 680 тисяч жителів України отримали доступ до нових технологій мобільного зв'язку. На сьогодні мережа 4G «Київстар» охопила 4218 населених пунктів, де проживають 22,8 млн осіб, 55% населення України», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що розвиток нових технологій зв'язку сприяє збільшенню споживання абонентами послуг швидкісної передачі даних.

Зокрема, за 2018 рік споживання мобільного дата-трафіку в мережі «Київстар» у порівнянні з 2017-м збільшилося на 153% - до 2753 Мб на абонента.

У 2018 році «Київстар» інвестував у розвиток нових технологій зв'язку 3,1 млрд грн і сплатив за ліцензії на 4G-частоти понад 4 млрд грн.

У компанії підкреслили, що завдяки зв'язку 4G абоненти зможуть отримувати нові переваги мобільного інтернету.

«З технологією LTE середня швидкість передачі даних вища в 16 разів, а затримка в передачі інформації (ping) менша у 2,5 раза в порівнянні з найсучаснішими мережами 3G. Для абонентів це можливість швидко обмінюватися «важким» контентом, дивитися онлайн ТВ високого розширення, в лічені секунди завантажувати мобільні додатки скрізь, де є покриття мережі», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня 2018 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), продала частоти для розвитку в Україні зв'язку нового покоління 4G трьом провідним операторам мобільного зв'язку – «Київстар», Vodafone і lifecell за 5,424 млрд грн.

На початку квітня «Київстар» запустив 4G в діапазоні 2600 МГц у 20 населених пунктах, включаючи столицю.

Довідка УНІАН. "Київстар" – український оператор телекомунікацій, який надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. Послугами оператора користуються близько 26 млн абонентів.