Львів, Київ і Одесу хочуть з'єднати евроколеей / фото УНІАН

Цього року планується розпочати проекти з будівництва залізничного з'єднання колією європейського стандарту 1435 мм Львова з кордоном Польщі, а також Будапешта з Мукачевим.

Читайте такожКвитки на міжнародні поїзди нарешті можна буде купити онлайн

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу.

Відео дня

"На цьому етапі ми говоримо про з'єднання євроколією Львова з кордоном Польщі. Також є перспектива євроколії, яка з'єднає Будапешт і Мукачево. Ми сподіваємося, що ці проекти будуть розпочаті цього року, а проект до Мукачевого можливо буде завершено цього року", - сказав він.

За словами міністра, в подальшому планується з'єднати євроколією Львів, Київ та Одесу.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2017 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Мінінфраструктури має намір залучити інвестора для будівництва нової швидкісної залізниці, яка з'єднає Київ і Одесу колією європейського стандарту - 1435 мм.

За словами Омеляна, вартість будівництва залізниці становитиме близько 500-800 млн євро, а ціна квитка на швидкісний поїзд може становити 500-700 грн.

У січні цього року Міністерство інфраструктури повідомило, що Україна спільно з Італією починає підготовку техніко-економічного обґрунтування євроколії Одеса-Київ-Львів для впровадження високошвидкісного залізничного сполучення в Україні.