«Укрпошта» буде надавати фінпослуги через банк «ПУМБ» / фото facebook/ukrposhta

Публічне акціонерне товариство «Укрпошта», національний оператор поштового зв'язку, долучила «Перший український міжнародний банк» (ПУМБ) до свого фінансового супермаркету, тепер банківськими послугами можна скористатися через мережу «Укрпошти».

Читайте також"Укрпошта" продала перші облігації на 150 мільйонів

Про це повідомила прес-служба оператора, з посиланням на домовленість між керівництвом компаній.

Відео дня

«Жителі невеликих міст і сіл у відділеннях «Укрпошти» отримають інформацію про можливості скористатися банківськими послугами банку «ПУМБ», а працівники банку за результатами консультації з клієнтом запросять його за необхідності в зручний для нього час на зустріч у найближче відділення банку», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на початковому етапі до партнерського проекту приєдналися відділення «Укрпошти» у Дніпропетровській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Харківській, Волинській та Кіровоградській областях.

Як повідомляв УНІАН, 4 січня Національний банк України дозволив «Укрпошті» через посередництво банків приймати всі види платежів.

Раніше голова «Укрпошти» Ігор Смілянський заявляв, що компанія планує вийти на ринок фінансових послуг, щоб надавати їх в населених пунктах, де відсутні відділення банків, але є відділення «Укрпошти». 80% мережі «Укрпошти» знаходиться в селах, де проживає менше 2 тис. осіб. У компанії заявляють, що вихід «Укрпошти» на ринок фінпослуг дасть громадян доступ до простих фінансових послуг (оплата комунальних послуг, грошові перекази, виплата пенсій), а також надасть можливість приєднатися до ринку електронної торгівлі.

Також, на сайті "Укрпошти" зазначено, що Смілянський у 2010-2011 роках керував злиттям і поглинанням банком «ПУМБ» «Донгорбанку», а в 2014 році займався злиттям з банком «Ренесанс Капітал».

Довідка УНІАН. «Перший український міжнародний банк» (ПУМБ) заснований в 1991 році і входить у двадцятку найбільших банків України за обсягом активів. Основним власником банку є український бізнесмен Рінат Ахметов через компанію «СКМ Фінанс».

Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку. Підприємство надає понад 50 видів послуг через більш ніж 11 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.