Ілюстрація REUTERS

На український ринок до кінця року можуть зайти дві лоукост- авіакомпанії, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі 5 каналу.

Читайте такожВ Україні може з'явитися новий міжнародний аеропорт - у Білій Церкві

"Я не можу про це говорити, тому що це переговорний процес. Але ми чекаємо ще як мінімум дві авіакомпанії до кінця року. З одними я вже впевнений на 90%, з іншою компанією ще так - 50 на 50%, - сказав він.

Відео дня

Також, за словами міністра, в цьому році можуть з'явитися дві українські лоукост-авіакомпанії.

"SkyUp у цьому році, як і обіцяли, виходять на український ринок. І я сподіваюся, що у нас ще є два проекти з створення українських авіакомпаній у бюджетному сегменті і що вони вистрілять або в цьому, або в наступному році", - сказав Омелян .

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого міністр інфраструктури України заявив, що авіакомпанія Ryanair почне польоти з українських аеропортів "Бориспіль" і "Львів" восени цього року. Він також зазначив, що офіційна презентація з відкриття маршрутів Ryanair буде в цьому або наступному місяці. Слова міністра підтвердив начальник юридичного департаменту з питань регулювання та законодавства Ryanair Юліуш Коморек, зазначивши, що на даний момент узгоджуються деталі угоди.