plus.google.com

Генеральна прокуратура України в ході проведення обшуків 16 березня в офісах української компанії експрес-доставки "Нова пошта" не виявила порушень, а вилучені при обшуку 132 тисячі гривень, що належать клієнтам фінансової компанії "Пост Фінанс", будуть повернуті.

Читайте такожГПУ та «Нова пошта» уклали мирну угоду

Про це повідомила прес-служба компанії на своєму сайті з посиланням на результати зустрічі генерального прокурора Юрія Луценка і співвласника групи компаній "Нова пошта" В'ячеслава Климова.

Відео дня

"Юрій Луценко підтвердив, що в ході обшуків, проведених 16 березня 2018 року в компаніях групи, порушень виявлено не було. Вилучені при обшуку грошові кошти клієнтів компанії "Пост Фінанс" будуть повернуті", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що юридична служба групи компаній "Нова Пошта" готова відповісти на всі питання Генеральної прокуратури і надасть всі необхідні матеріали, що дозволить прийняти законне рішення у справі.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня співробітники Генпрокуратури провели близько 15 обшуків в офісах і складських приміщеннях "Нової пошти" у Києві, Полтаві та Харкові.

17 березня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що менеджери компанії і споріднених підприємств підозрюються у злочинах, передбачених ст. 364 ("Зловживання владою або службовим становищем") та ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Читайте такожУ приміщеннях "Нової пошти" під час обшуків знайдено необліковану готівку

Вона зазначила, що, за інформацією фіскальної служби, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переведення в готівку коштів та мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 19 березня доручив Міністерству юстиції спільно з бізнес-омбудсменом і урядовим офісом інвестицій проаналізувати ситуацію з обшуками в компаніях і зробити попередні висновки для обговорення на засіданні комісії з реалізації закону "Маски-шоу стоп".

Довідка УНІАН. Компанія "Нова пошта" заснована в 2001 році як оператор експрес-доставки документів, посилок і вантажів у будь-яку точку України.

Крім підприємства "Нова пошта", у групу компаній експрес-доставки входять "Нова пошта інтернешнл" (послуга міжнародної доставки, представництва в інших країнах), "Нова пошта логістик" (послуга виконання замовлення для корпоративних клієнтів) і "Пост Фінанс", яка під брендом Forpost надає послугу грошових переказів у відділеннях "Нової пошти".