На автодорожню частина моста через Керченську протоку завдали дорожню розмітку / фото most.life

Окупанти приступили до пусконалагоджувальних робіт автоматизованої системи керування дорожнім рухом Кримського мосту.

За їхніми словами, вона забезпечить комфорт і безпеку руху новою майже 70-кілометровою автодорогою, передає сайт "Кримський міст".

Читайте такожВидобувало пісок для будівництва Кримського моста: окупанти відреагували на арешт Україною російського судна

Відео дня

"Система проконтролює дорожній рух не тільки безпосередньо на Кримському мосту, але і на автоподходах до нього з боку Тамані і Керчі. Керувати вона буде через Центральний диспетчерський пункт, розташований у виробничій базі експлуатаційної служби Кримського мосту на Таманському півострові", - йдеться у повідомленні.

Окупанти планують, що автоматичні метеостанції будуть контролювати метеорологічну обстановку й стан поверхні дорожнього полотна.

"Водії будуть поінформовані про умови руху за допомогою табло і знаків змінної інформації", - пишуть на сайті мосту.

Зазначається, що перші місяці після відкриття руху новою трасою мостом у Крим система буде перебувати в дослідній експлуатації.

Як повідомляв УНІАН, окупаційна влада Криму прийняла рішення прискорити запуск автодорожньої частини мосту через Керченську протоку. Введення в експлуатацію замість грудня 2018 року заплановано на травень.