Ілюстрація REUTERS

Україна в січні-березні 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року скоротила на 8% внутрішнє виробництво скрапленого газу, який використовується в якості автомобільного палива, при цьому наша країна наростила імпортні поставки на 16,9%.

Читайте такожВ Україні набув чинності новий стандарт якості автогазу

Про це УНІАН повідомив аналітик консалтингової компанії UPECO, що спеціалізується на ринках енергоносіїв, Олександр Сіренко.

Відео дня

За його словами, за перший квартал цього року виробництво скрапленого газу становило 101,2 тисячі тонн, а імпорт – 287,8 тисячі тонн.

"У структурі споживання LPG (зрідженого нафтового газу – УНІАН) понад 88% припадає на автогаз, 6,5% - на нафтохімію і близько 5% - на споживання комунально–побутового сектора та агропромислового комплексу", - додав Сіренко.

За його словами, головним постачальником скрапленого газу до України є Російська Федерація.

"З урахуванням реекспортних обсягів через Білорусь частка РФ в балансі імпорту становить майже 45% — 158,7 тисячі тонн", - повідомив експерт.

Як повідомляв УНІАН, у 2017 році ринок скрапленого газу України (загальний обсяг споживання) виріс на 7,5% - до 1,59 мільйона тонн. Понад 95% газу було використано в якості автомобільного палива.