Фото УНІАН

Кабінет міністрів України буде зменшувати обсяги ямкового ремонту доріг та збільшувати обсяги капітального ремонту.

Читайте такожВ Україні хочуть скасувати жовтий сигнал світлофора

Про це заявив глава уряду Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів у середу.

Відео дня

"Сьогодні ми працюємо у двох напрямках. З одного боку, ямковий ремонт. Він не зовсім ефективний, але це інструмент, щоб забезпечити тимчасово проїзд. Але наше завдання полягає в тому, щоб будувати нові дороги. Ми це продемонстрували в 2017 році і наприкінці 2016 року. Цього року буде продовжена масштабна реконструкція, капітальний ремонт та будівництво доріг... Наше завдання - скорочувати обсяги ямкового ремонту і збільшувати обсяги капітального ремонту", - сказав Гройсман.

Також, за словами прем'єра, проводиться контроль якості виконання дорожніх робіт.

"Звичайно, ми маємо запитання до якості виконання робіт. Але я точно знаю, що ми не будемо платити за дороги, які халтурно зроблені", - сказав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, раніше радник голови "Укравтодору" Олександр Ківа заявляв, що в Україні 94%, або 160 тисяч кілометрів доріг державного і місцевого значення, експлуатуються понад встановлених нормативів, а для приведення їх у належний стан необхідно ремонтувати не менше 10-12 тисяч кілометрів щорічно.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомляв, що цього року в Україні можуть відремонтувати близько 4-5 тисяч кілометрів доріг. За даними Омеляна, фінансування дорожньої галузі в 2018 році становитиме близько 50 мільярдів гривень.

Кабінет міністрів України в рамках розвитку дорожнього господарства розпочав реалізацію програми "500-500-1000", якою передбачено будівництво 500 кільцевих розв'язок, 500 острівців безпеки та 1 тисяча пішохідних переходів.

Загальна протяжність українських доріг разом з вулично-дорожніх мереж становить близько 430 тисяч кілометрів.

За підсумками 2017 року "Укравтодор" відремонтував близько 2,1 тисячі кілометрів доріг, що є рекордним показником за останні 5 років.