фото УНИАН

Новим антирекордом з перевантаження став випадок, коли при нормі 40 тонн повна маса вантажівки становила 202 тонни. Цей транспортний засіб рухався з Одеської області в Івано-Франківську. Минулого року рекордним було 115-тонне завантаження фури зерном.

Читайте такожЗа перевантаження фур хочуть ввести штраф 17 тисяч гривень: законопроект подано в Раду

Про це повідомляє портал Auto24.

Відео дня

Він зазначає, що працівники Укратрансбезпеки на вагово-контрольних пунктах щодня виявляють разючі випадки перевантажень.

"Майже кожне 10 зважування на ГВК - з разючим перевищенням вагових параметрів, повідомляє Кремінь. - Це дозволило з початку 2018 року перерахувати до державного бюджету 6 249 601 гривню".

За словами нардепа, прикладом антирекорду з перевантаження був випадок, коли при нормі 40 тонн повна маса машини становила 202 тонни. Цей транспортний засіб рухався з Одеської області в Івано-Франківську. Минулого року рекордним було 115-тонне завантаження фури зерном.

Надзвичайні випадки порушень законодавства про автомобільний транспорт у 2018 році розміщені на сайті "Укртрансбезпеки". Там також є інформація про величезні штрафи, які накладаються на перевізників.

"На жаль, ці кошти на пішли не на розширення штатів УТБ принаймні на 50%, як це передбачають розрахунки. Саме тому нарешті придбані ГВК на дорогах України, на яких перевізники досі встановлюють "антирекорди", доволі часто має безсистемний характер", - говорить Тарас Кремінь.

Перевантаження – одна з головних причин пошкодження полотна наших доріг, особливо влітку. Адже найбільша повна маса фури, на яку розраховані наші дороги, становить 40 тонн.