«Укрзалізниця» розповіла про встановлення відеокамер у поїздах / фото УНІАН

Державна компанія «Укрзалізниця» планує встановлювати системи відеоспостереження в пасажирських вагонах, які пройшли капітально-відновлювальний ремонт, для контролю за порядком.

Читайте також«Укрзалізниця» призначила до Трійці додаткові поїзди (список)

Як повідомила прес-служба «Укрзалізниці», вже оголошено тендер на ProZorro на закупівлю 100 комплектів систем відеоспостереження.

Відео дня

«Система відеоспостереження має складатися з трьох відеокамер і монітора. Відеокамери планується встановити з двох сторін коридору вагона і в тамбурі. Монітор для спостереження знаходиться в службовому купе провідника. Зазначене обладнання не є нововведенням для «Укрзалізниці» - воно вже встановлено в деяких пасажирських поїздах. Відеоспостереження дає можливість посилити порядок у поїздах, оскільки провідник зможе зі службового купе спостерігати відразу за всім вагоном. Крім того, збережене відео допоможе об'єктивно розслідувати можливі конфліктні ситуації та посилити контроль над недопущенням перевезення безквиткових пасажирів», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що поставка відеокамер має відбутись до кінця поточного року, а заявки для участі в тендері приймаються до 18 травня.

Зазначається, що аукціон заплановано на 25 червня 2018 року.

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.