Ілюстрація REUTERS

При будівництві Керченського мосту, який з'єднав Краснодарський край РФ з окупованим Кримом, були допущено серйозні порушення.

Як пише видання "Собеседник", з безпекою на Кримському мосту проблеми. Терміни проведення інженерних вишукувань, проектування і оснащення мосту інженерно-технічними системами виявилися зірвані.

Читайте такожОкупанти запустили рух Кримським мостом (відео)

Відео дня

Окупанти розпорядилися зрушити закінчення робіт з 30 квітня цього року на 1 грудня майбутнього. Через це, зокрема, відкладений запуск руху вантажівок: поки він відкритий тільки для легкового та громадського транспорту. До кінця року має відбутися введення паралельного залізничного мосту.

"Не завжди при будівництві дотримувалися й технічних вимог. Зокрема, порушення виявлялися Ростехнаглядом", - зазначили росЗМІ.

Так, за інформацією "Собеседника", спеціально створена дочірня компанія "Стройгазмонтажа" – "СГМ-Міст" – виконувала ущільнення бетонної суміші з порушенням технології.

"Після зняття опалубки на поверхні залізобетонних опор виявилися ділянки непровіброваного бетону, раковини і порожнини. Виявили ревізори і великі ділянки зі щебенистістю і раковинами. На опорах не була забезпечена нормативна товщина захисного шару бетону, дійшли висновку в Ростехнагляді", - зазначають журналісти.

Як повідомляв УНІАН, церемонія відкриття транспортного переходу через Керченську протоку відбулася 15 травня. Першою мостом з Кубані в анексований Крим проїхала колона будівельної техніки на чолі з КамАЗом, яким керував президент Росії Володимир Путін.