Славомір Новак підкреслив, що фонд державного агентства наповнюється за рахунок акцизу на паливо / УНІАН

Електромобілі є єдиною загрозою для наповнення дорожнього фонду "Укравтодору".

Таку заяву в інтерв'ю "Укрінформу" зробив в. о. голови "Укравтодору" Славомір Новак, підкресливши, що фонд державного агентства наповнюється за рахунок акцизу на паливо.

"У цьому році це 50% від акцизу, в 2019 році - 75%, а в 2020 році - 100%. Відомо, що акцизний збір зростає", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїнці почали купувати більше автомобілів: топ-5 лідерів ринку

"Єдиною загрозою для наповнення дорожнього фонду можуть бути електромобілі: якщо їх кількість буде зростати, то потрібно буде шукати інші джерела наповнення фонду. Але зараз фінансування є постійним", - заявив Новак.

Серед інших джерел фінансування розглядаються оплати від проїзду вантажівок, штрафи за їх перевантаження.

"Тому вводимо електронну систему зважування вантажівок під час руху. Є проблема з перевантаженими вантажівками і є проблема з безпекою транспорту і професіоналізмом представників безпеки на транспорті. Тому зараз треба думати над підготовкою системи штрафів та введенням електронної системи", - розповів Новак.

Як повідомляв УНІАН, продажу електромобілів в Україні зросли в 1,5 рази. Найпопулярнішим електрокаром в Україні залишається Nissan Leaf з охопленням 69% первинного ринку електромобілів.