Ілюстрація REUTERS

Нова українська авіакомпанія SkyUp, яка виконує лише чартерні рейси, планує в липні відкрити продаж на внутрішні та міжнародні регулярні рейси.

Читайте такожУкраїнський лоукостер SkyUp отримав права на експлуатацію 55 повітряних ліній

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив співзасновник SkyUp Airlines Юрій Альба.

Відео дня

"Уже в липні ми відкриємо продажу на рейси в межах України. Це будуть рейси до Одеси з Києва та Харкова. Паралельно ми почнемо продаж квитків на міжнародні рейси з Києва до Барселони, Ларнаку і Батумі", - сказав він.

Альба зазначив, що всі елементи ціноутворення на квиток будуть базуватися на основі лоукост моделі.

"Кожен пасажир зможе вибирати тільки ті послуги, які йому потрібні. Як ми озвучували раніше, ціна квитків на рейс Київ-Одеса стартує від 499 гривень. Ціну на міжнародні рейси ми підраховуємо", - сказав він.

Альба зазначив, що базовим аеропортом для авіакомпанії буде аеропорт "Київ" ім. В. Сікорського.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2017 року відбулася офіційна презентація авіакомпанії в сегменті дешевих авіаперевезень SkyUp, яка мала почати польоти в квітні 2018 року. Однак у зв'язку з затримкою отримання сертифіката експлуатанта не змогла цього зробити. Перші чартерні рейси розпочалися тільки з кінця травня.

Чартерні перевезення в 2018 році будуть здійснюватися з Києва, Харкова, Львова, Одеси за 16 напрямами - Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тирана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай.

Внутрішні регулярні рейси плануються за напрямками: Київ-Одеса, Харків-Одеса, Львів-Одеса.

Міжнародні регулярні рейси в 2018 році плануються за напрямками Київ - Барселона, Київ - Дубай, Київ - Ларнака.

Також навесні цього року корпорація Boeing підписала контракт з SkyUp на суму 624 мільйонів доларів для виробництва п'яти літаків нового покоління серії Boeing 737 MAX, які надійдуть в Україну в 2023 році.