Аеропорт Львів хоче запустити рейси в Португалію і Францію / фото УНІАН

Гендиректор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська заявила, що одним із першочергових напрямків, що мають намір відкрити для авіаперельотів з міста, є столиця Португалії - Лісабон.

Читайте такожМіністр інфраструктури анонсував додаткові рейсі Ryanair з України

Про це вона розповіла в інтерв'ю Zaxid.net.

Відео дня

За словами топ-менеджера, вибір даного й інших маршрутів базується на аналізі руху пасажирів зі Львова транзитом через європейські аеропорти.

"Ми маємо статистику, хто куди зі Львова літає через транзитні аеропорти. І зараз у переліку напрямів, які необхідно мати сьогодні - це аеропорти Іспанії та Португалії. Ось у нас вже є Барселона і Мадрид, але попит значно більший, тому нам треба ще вмовляти якогось лоукостера, щоб відкрити, наприклад, Валенсію. Ну і дуже нам потрібний рейс на Лісабон. Ми активно працюємо над цим напрямком, і я дуже сподіваюся, що наступного року ми матимемо Португалію", - заявила Романовська.

Також вона додала, що є плани з розширення маршрутної мережі і в напрямку Франції: "Ми ведемо переговори про відкриття рейсів до Франції і домовляємося про співпрацю з кількома азіатськими авіакомпаніями".

Нагадаємо, 27 квітня авіакомпанія МАУ відновила пряме авіасполучення між Львовом і Барселоною.

22 червня Ernest Airlines запустила польоти за двома новими напрямками з аеропорту Львів - Мілан (Мальпенса) і Рим (Ф'юмічіно).