Ілюстрація REUTERS

Кількість скарг на якість покриття мобільних операторів різко зросла в 2018 році.

Читайте також4G нічого не загрожує: українські мобільні оператори розповіли про наслідки санкцій проти ZTE

Про це заявив глава Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) Олександр Животовський в ході засідання уряду в середу.

Відео дня

"За 5 місяців цього року у нас вже більше скарг на покриття, ніж за весь останній рік. Чому так відбувається? Якщо запитати галузь, дійсно, у нас відбувається побудова інфраструктури, ми видали ліцензії, кожна базова станція повинна перебудуватися, поки йде будівництво, і можуть бути тимчасові проблеми. Будівництво триватиме цей рік і наступний. Друге – доступ до інфраструктури. Третє – крадіжка кабелів. Ситуація з цими крадіжками кричуща. Наступне – постачальники. Глобально є 4 постачальника обладнання. Два – американсько-європейські, два – китайські. Один з них, компанія ZTE, в квітні потрапила під санкції США і, відповідно, з квітня офіс не надає жодного сервісу операторів, які використовують це обладнання.Так, щоб ви розуміли, це десь 40% обладнання найбільшого мобільного оператора в Україні", - сказав Животовський.

Він уточнив, що на сьогодні проблема з санкціями, під які потрапила ZTE, вже вирішена.

Як повідомив УНІАН, Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) заявила, що під час перевірки зв'язку мобільні оператори не надали об'єктивних даних.