Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України ухвалив черговий шостий пакет дерегулювання, який, зокрема, спрощує доступ операторам телекомунікацій до об'єктів інфраструктури.

Читайте такожУкраїнці масово скаржаться на якість мобільного зв'язку

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Відео дня

За словами першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва, вказане рішення дасть змогу збільшити кількість підключень до широкосмугового доступу з 5 до 19 млн.

«Сьогодні ми маємо дискримінаційні і непрозорі умови до надання доступу до інфраструктури, яка створює розвиток ринку телекомунікації. Ми отримаємо збільшення кількості підключень до фіксованого широкосмугового доступу з 5 до 19 млн, це один з кроків цифровізації в Україні», - сказав Кубів.

У свою чергу перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов під час презентації рішення зазначив, що зараз у країні 155 тисяч багатоквартирних будинків і майже в кожному з них провайдеру необхідно домовлятися, щоб завести туди своє обладнання, така ж ситуація з доступом до інфраструктури енергетики.

«Зараз по різних областях України вартість доступу до лінії електропередач відрізняється в 7 разів. Це просто відсутність нормальних правил гри», - сказав він.

За словами Кубіва, в ухваленому дерегуляційному пакеті уряд також створить умови для зменшення відмов у внесенні відомостей до державного земельного кадастру, спростить процедуру працевлаштування іноземців, скасує перелік з 22 неактуальних актів, які створюють різночитання законодавства.

Як повідомляв УНІАН, процес дерегулювання економіки в Україні активно ведеться з 2014 року і передбачає скасування чи оновлення регуляторних рішень, що дасть змогу одночасно зберігати контроль за певними видами діяльності і не створювати додаткових бар'єрів для них. У 2015 році в Україні було прийнято за основу концепцію так званої регуляторної гільйотини, яка передбачає пакетне ухвалення важливих регуляторних рішень.