Мінрегіон пропонує обладнати мости датчиками контролю / фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує внести зміни до відповідних державних будівельних норм про обов'язкове обладнання мостів дистанційними контрольно-вимірювальними приладами (датчиками) для контролю деформації будівельних конструкцій. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Читайте такожПожежа, затоплення, обвал: у метро хочуть встановити автоматичні датчики виявлення НС

«Безпека - це найголовніше. Тому одна з ініціатив, яку ми пропонуємо - обов'язково обладнати мости дистанційними датчиками контролю будівельних конструкцій. Для чого вони потрібні? Це дозволить оперативно контролювати технічний стан мостів», - цитує заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе прес-служба Мінрегіонбуду.

Відео дня

За його словами, на мостові конструкції значно впливають зовнішні фактори, що призводить до поступового зносу елементів і може викликати передчасне руйнування моста, що призведе до жахливих наслідків.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, що використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.