Омелян оцінив транспортну стратегію для України в 60 мільярдів гривень / фото ЖОДА

На реалізацію транспортної стратегії до 2030 року, яка цього року була затверджена Кабінетом міністрів, необхідно близько 60 мільярдів доларів.

Читайте такожКабмін перерозподілив кошти на дороги держзначення

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ході спільного брифінгу з головою Представництва ЄС в Україні Хьюгом Мінгареллі.

Відео дня

"За нашими попередніми розрахунками, загальний бюджет реалізації цієї стратегії до 2030 року становитиме близько 60 мільярдів доларів", - сказав він.

Омелян зазначив, що більше половини коштів передбачено з Дорожнього фонду бюджету "Укрзалізниці", Адміністрації морпортів та інших відомств.

"Іншу половину ми плануємо залучити за рахунок прямих зовнішніх інвестицій, за рахунок державно-приватного партнерства, концесій, а також позик",- сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Кабінет міністрів затвердив Національну транспортну стратегію України до 2030 року Drive Ukraine 2030, метою якої є інтеграція України в світову економіку і технологічний стрибок у сфері інфраструктури.

Нова стратегія спрямована на удосконалення нормативно-правового регулювання галузі перевезень з метою сформувати систему ефективного управління. Планується також впроваджувати програми підготовки та розвитку персоналу, підвищувати прозорість прийняття рішень, покращувати тарифне регулювання ринку транспортних послуг та ін.