Головна причина чергового подорожчання міжміських приватних пасажирських перевезень в Україні — відсутність водіїв. Вони вже не хочуть працювати в Україні за ті гроші, які їм платяться зараз.

Про це  розповів президент ГО "Союз перевізників України" Валентин Демчук, передає «Обозреватель». За його словами, зараз в українських водіїв є можливість виїхати у Європу і отримувати там за ту ж роботу в десятки разів більше.

Читайте такожКвитки на потяги знову подорожчали

Відео дня

"Тому, знаючи це, вони шукають там роботу, за яку платять такі гроші. Не хочуть працювати за те, за що працювали раніше", — пояснив Демчук.

Крім того, на підвищення цін істотно вплинуло і чергове подорожчання паливно-мастильних матеріалів та запчастин, вважає він.

"Подорожчало паливо, подорожчали запчастини - подорожчав проїзд. І це ще одна причина, чому якість перевезень не поліпшується — у нас немає чим замінити рухомий склад, особливо на міжміських та міжобласних перевезеннях", — додав експерт.

Демчук запевнив, що на якості послуг перевізників підвищення цін ніяк не позначиться.

"Це подорожчання обумовлене лише вхідними факторами. Подорожчання є у всіх напрямках. Скажу більше: уся Україна і з внутрішніх перевезень або вже підняла проїзд, або буде піднімати", — підсумував він.