Ілюстрація REUTERS

Антимонопольний комітет закрив провадження за зверненням українського мобільного оператора lifecell про перевірку регіональних тарифів конкурентів.

Читайте також«Київстар» програв АМКУ справу щодо посекундної тарифікації

Про це повідомила УНІАН державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Процишен за підсумками чергового засідання з даного питання.

Відео дня

"Справу було одноголосно закрито", - сказала Процишен.

Разом з тим, в lifecell незгодні з позицією комітету і будуть наполягати на докладному розгляді.

"Компанія lifecell завжди виступала за формування конкурентного середовища на телеком-ринку України для забезпечення споживачам можливості отримувати кращу якість послуг зв'язку на вигідних умовах. У зв'язку з рішенням про закриття даного виробництва lifecell вважає, що значний обсяг питань суті порушень не був досліджений і освітлений. Компанія не згодна з прийнятим рішенням АМКУ про закриття провадження по справі і буде вимагати повного, всебічного і прозорого дослідження всіх зазначених питань", - повідомила в коментарі УНІАН прес-служба компанії.

Як повідомляв УНІАН, мобільний оператор звернувся до регулятора ще наприкінці 2015 року. Зокрема, lifecell вважав, що вартість дзвінків на інші мережі в деяких регіональних тарифних планах конкурентів значно завищена і створює штучний бар'єр для вільної зміни оператора.

У компанії зазначили, що в регіональних тарифах конкурентів у Тернопільській і Хмельницькій областях різниця між вартістю дзвінків всередині мережі та у мережі іншого оператора досягає двадцятиразового розміру при тому, що, наприклад, в Хмельницькій області частка ринку "Київстару" і так становить 79%. За розрахунками lifecell, бар'єр зміни оператора в таких областях становить близько 309 гривень на місяць, тобто це вартість того, щоб викинути картку одного оператора і використовувати іншу.

У зв'язку з цим lifecell попросив Антимонопольний комітет провести повний аналіз ситуації та за його результатами прийняти рішення про цінове регулювання для двох інших гравців ринку - "Київстар" і Vodafone - для дотримання принципів конкурентоспроможності компанії в регіонах, де у lifecell і так невелика абонентська база.

Довідка УНІАН. ТОВ "Лайфселл" на 100% належить компанії Euroasia Telecommunications Holdings B. V., 100% акцій якого володіє турецький оператор Turkcell.