Ілюстрація REUTERS

Акціонерна держкомпанія "Укрзалізниця" почала монтувати естакаду над трасою Київ-Харків, яка є частиною маршруту залізничного експресу від Центрального залізничного вокзалу Києва до Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Читайте такожУ "Борисполі" будують платформи для прийому поїздів із Києва (фото)

Про це повідомив в. о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"На цьому тижні почали монтувати естакаду над трасою Київ-Харків - до кінця жовтня плануємо завершити монтаж. Пріоритетний проект для компанії - будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення між Києвом і Міжнародним аеропортом "Бориспіль" - будуємо за графіком. Як і обіцяли - вже в цьому році можна буде дістатися до найбільшого аеропорту країни за 35 хвилин", - написав він.

За словами Кравцова, залізничники вже поклали 1400 метрів шляху.

"Активно будуємо платформу для поїздів в аеропорту, зону очікування і платформу близько 14 колії Центрального залізничного вокзалу. Важливо - як платформи, так і рухомий склад будуть експлуатуватися з урахуванням всіх вимог безбар'єрного простору", - написав він.

Також, Кравцов зазначив, що минулого тижня були протестовані термінали самообслуговування з продажу квитків.

"Вони працюватимуть за кращими європейськими практиками", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2018 року Кабінет міністрів підтримав розроблений "Укрзалізницею" проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення "Бориспіль".

Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу "Київ-Пасажирський" через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Розрахунковий час в дорозі - 35 хвилин, а орієнтовна ціна квитка – 80 гривень.

Від Центрального залізничного вокзалу Києва до Міжнародного аеропорту "Бориспіль" курсуватимуть 5 рейкових автобусів виробництва фірми Pesa Bydgoszcz SA.

Як очікується, запуск швидкісного сполучення не тільки істотно спростить дорогу в аеропорт міста і до міста з аеропорту, але також розвантажить ключові міські магістралі.