Ілюстрація REUTERS

Tesla почала в США приймати замовлення на дешевшу версію електромобіля Model 3, вартістю 45 тисяч доларів, тоді як до цього мінімальна вартість дорівнювала 49 тисячам доларів, повідомляє Liga.net.

Читайте такожTesla скасувала безкоштовну підзарядку електрокарів для нових клієнтів

Цей варіант Tesla Model 3 доступний лише із заднім приводом.

Відео дня

При цьому з урахуванням федеральних і місцевих каліфорнійських субсидій ціна нової версії електромобіля становитиме 35 тисяч доларів.

Як повідомляється на сайті виробника, задньопривідна Tesla Model 3 з урахуванням пільг і економії палива коштуватиме покупцеві в 33,2 тисячі доларів.

Раніше компанія не афішувала про свої плани випускати здешевлені Tesla Model 3.

У травні цього року Маск стверджував, що виробництво Model 3 вартістю нижче 35 тисяч доларів може розорити компанію. Щоб отримувати прибуток при такій ціні, Tesla має випускати по 5 тисяч електрокарів на тиждень.

На початку жовтня повідомлялося, що Tesla перевиконала план і виробила за підсумками третього кварталу близько 51 тисячі автомобілів Model 3 (планувалося 50 тисяч).

Як повідомляв УНІАН, Ілон Маск відсторонений на три роки від керівництва компанією Tesla в рамках мирової угоди компанії з Комісією з цінних паперів.