Володимир Омелян / REUTERS

Будівництво об'їзної бетонної дороги навколо Житомира, яка стане першою бетонною дорогою в Україні, планується завершити в червні 2020 року.

Читайте такожЦьогоріч Україна виділила на дороги рекордні 50 мільярдів

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян в ході огляду ходу робіт з реконструкції ділянки на дорозі М-06 Київ - Чоп (обхід. Житомир), які виконуються в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку проекту "Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під'їздах до Києва".

Відео дня

"Я дуже радий, що завдяки нашим спільним зусиллям з Народним фронтом, іншими партіями, які є в парламенті, і урядом ми маємо абсолютно іншу якість реалізації міжнародних проектів. Це самий дешевий кредит, який Україна може отримати. Це, фактично, 1-2%, які будуть виплачуватися протягом періоду 10-20 років. За рахунок цього маємо можливість будувати дороги вже сьогодні. Ця дорога - це кільцева навколо Житомира. Абсолютно новий проект - перша бетонна дорога в Україні, яка буде реалізована протягом найближчих двох років", - цитує прес-служба Омеляна.

За словами міністра, на відкритому міжнародному тендері підрядником була визначена китайська компанія Sinohydro Corporation Limited.

"Вартість контракту становить 42,3 мільйона євро, роботи розпочаті 20 червня 2018 року і планується завершити в червні 2020 року. Основний обсяг будівельних робіт запланований на будівельний сезон 2019 року", - зазначив Омелян.

Повідомляється, що контрактом передбачено розширення існуючої дороги з цементобетонним покриттям до 4 смуг, будівництво та реконструкція транспортних розв'язок у різних рівнях, реконструкція існуючих шляхопроводів через залізницю та мосту через річку Кам'янка, будівництво пішохідних мостів.

Як повідомляв УНІАН, раніше Омелян заявляв, що роботи з будівництва об'їзної бетонної дороги навколо міста Житомира почнуться в квітні цього року.