У київському метро нарешті з'явиться можливість розрахуватися карткою на касі / фото УНІАН

У касах «Київського метрополітену» налаштовують систему безготівкового розрахунку, яка вже цього місяця стане доступною для пасажирів.

Про це повідомляє прес-служба комунального підприємства «Київський метрополітен».

«Столична підземка у партнерстві з Укрсиббанком запустила в роботу банківські термінали у касах станцій. Тепер пасажири зможуть придбати та поповнити картку метро або проїзний квиток без використання готівки», - зазначили у прес-службі.

Відео дня

Читайте такожПроїзд у маршрутках Києва до кінця року може подорожчати на 1-3 гривні

Період технічного налаштування системи триватиме з 13 до 24 листопада, після чого термінали почнуть повноцінно функціонувати.

Разом з тим у прес-службі зауважили, що через термінали заплатити за купівлю жетонів буде неможливо, оскільки вони виводяться з обігу.

Також повідомляється, що допрацьовується функція запису MetroPass. Наразі вона доступна на станції “Кловська”.

“Розширення можливостей зручної оплати проїзду разом з надійними партнерами - важливий напрямок розвитку якості послуги для нашого пасажира. Нагадаю, що київський метрополітен став 5-м у світі, де можна розрахуватися банківською карткою безпосередньо на турнікеті. За час проекту уже опрацьовано 40 мільйонів платежів”, - повідомив керівник столичної підземки Віктор Брагінський.

Раніше УНІАН повідомляв, що 1 листопада у комунальному громадському транспорті Києва – метро, автобусах, тролейбусах і трамваях – в тестовому режимі вводять єдиний електронний квиток.