Вузькоколійка "Мукачево-Будапешт" запрацює вже найближчим часом / фото УНІАН

Акціонерна держкомпанія "Укрзалізниця" 14 листопада запустила в тестовому режимі поїзд за маршрутом Мукачеве - Будапешт по євроколії, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в мережі Facebook.

Читайте такожНовий маршрут: на Закарпатті провели експериментальну поїздку швидкісного поїзда

"Плануємо найближчим часом запустити регулярне сполучення (за маршрутом Мукачеве - Будапешт - УНІАН). Особливістю є той факт, що цей поїзд курсує по євроколії, а це значить, що пасажирам не потрібно буде витрачати час на заміну колісних пар і вичікувати черги на кордоні. Наступний напрямок - на Словаччину, і також євроколія. Про це нещодавно домовилися зі словацьким колегою", - написав Омелян.

Відео дня

Міністр підкреслив, що Мукачево з його зручним сполученням з багатьма українськими містами і країнами ЄС має всі шанси стати великим залізничним хабом, і не тільки пасажирським.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці червня "Укрзалізниця" повідомляла про плани запустити до кінця літа прямий поїзд Мукачево-Будапешт, який курсуватиме по євроколії 1435 мм Передбачалося, що новим потягом до столиці Угорщини можна буде дістатися за 6 годин.

Крім того, в планах керівництва держкомпанії запуск прямого залізничного сполучення по вузькій колії зі Словаччиною, Чехією та іншими країнами Євросоюзу.