В Україні вже розмитнили перше авто на "євробляхах" за новими правилами / фото УНІАН

Чернівецька митниця Державної фіскальної служби оформила перший транспортний засіб на єврономерах за новим пільговими умовами, повідомляє прес-служба ДФС.

Читайте такожФіскальна служба роз'ясненнями яснила нові правила ввезення авто на "євробляхах"

"Громадянин України розмитнив свій легковий автомобіль з дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецької реєстрацією, сплативши до державного бюджету понад 49,3 тисячі гривень. Таким чином мито (10%) становило 4,6 тисячі гривень, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) – 28,765 тисячі гривень та ПДВ (20%) – 15,957 тисячі гривень", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Як зазначили в ДФС, до набрання чинності нового закону " про правила ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією імпорт цієї машини був неможливий через заборону на митне оформлення автомобілів старше 8 років.

Також у службі нагадали, що протягом 90 календарних днів з дня вступу в силу нового закону базова ставка акцизного податку розраховується з 50%-ою знижкою, крім електромобілів, з застосуванням коефіцієнтів залежно від об'єму двигуна та віку.

"Таким чином, за три місяці митне оформлення даної Renault Laguna коштувало б резиденту 83,8 тисячі гривень. Таким чином, економія склала 34,5 тисячі гривень", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада Верховна Рада прийняла закони "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" (№8487), метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах, та "Про внесення змін у Митний кодекс України та деякі законодавчі акти України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" (№8488) про посилення контролю за переміщенням і перебуванням у країні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.