Ілюстрація REUTERS

Провідний постачальник послуг зв'язку та інтернет-послуг, акціонер компанії «Київстар» - міжнародна група VEON призначила Урсулу Бернс, яка раніше виконувала обов'язки голови компанії, генеральним директором групи на постійній основі.

Читайте такожНовим президентом "Київстару" став генеральний директор Beeline в Казахстані

У повідомленні VEON вказується, що Бернс також залишається головою ради директорів групи.

Відео дня

За словами члена ради директорів VEON Джуліана Хорн-Сміта, призначення пов'язане з успішною операцією, яку провела Бернс, з продажу італійського бізнесу групи за 2,9 мільярда доларів з метою скорочення боргів.

Довідка УНІАН. У березні 2018 року стало відомо, що гендиректор холдингу VEON Жан-Ів Шарльє покидає групу VEON. Урсула Бернс була призначена тимчасово виконуючою обов'язки.

Міжнародна група VEON Ltd (офіс у Нідерландах) є акціонером українського оператора телекомунікацій «Київстар». Акції групи перебувають у вільному обігу на фондовій біржі NASDAQ, Нью-Йорк і Euronext, Амстердам.

У вересні VEON оголосила про завершення угоди з продажу 50% акцій італійської компанії Wind Tre своєму партнеру CK Hutchison Holdings Ltd за 2,9 млрд дол. США, що допоможе групі скоротити заборгованість.