Фото УНИАН

Рух дизель-поїзда на контрольованій українською владою території Луганської області за маршрутом Лисичанськ - Куп'янськ відновлено з сьогоднішнього дня, 29 січня.

На сайті голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля повідомляється, що даний поїзд курсуватиме щоденно через станції Рубіжне, Кабанне, Кремінна, Сватове.

Зокрема, поїзд відправляється зі станції Куп'янськ о 8:43 і прибуває в Лисичанськ о 12:40, у зворотному напрямку поїзд відправлятиметься о 13:00 і прибуває в Куп'янськ о 16:42.

Відео дня

"Рух дизель-поїзда відновили після того, як залізничну інфраструктуру контрольованої Луганщини після наших численних прохань від'єднали від Донецької залізниці (управління якої так і залишилася в окупованому Донецьку), і приєднали до Південної магістралі з центром у Харкові", - наводяться в повідомленні слова губернатора Луганської області.

Відновлення маршруту знизить соціальну напругу серед людей, які раніше не могли дістатися у вищевказаному напрямку на роботу або в особистих справах.

Читайте такожКабмін врегулював питання фінансування Донецькій залізниці

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня 2014 року Кабінет міністрів України розпорядився передати цілісні майнові комплекси (ЦМК) структурних підрозділів Донецької залізниці (ДЗ), розташовані в підконтрольних Україні населених пунктах Донецької та Луганської областей, в сферу управління Придніпровської та Південної залізниць.

Кабмін також розпорядився встановити тимчасово, до завершення антитерористичної операції на сході України, територіальні межі Придніпровської, Південної та Донецької залізниць.

Пасажирське і вантажне залізничне сполучення на сході України на сьогоднішній день здійснюється тільки на підконтрольних українським військовослужбовцям територіях, оскільки «Укрзалізниця» не гарантує безпеку пасажирів і збереження вантажів, що перевозяться на тимчасово окупованих терористами територіях в даному регіоні.

Довідка УНІАН. Донецька залізниця є складовою частиною Державної адміністрації залізничного транспорту («Укрзалізниці»). Донецька магістраль пролягає територією Донецької, Луганської, частково Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей. Експлуатаційна довжина магістралі становить 2,813 тис. км (близько 13% загальної довжини залізниць України).