Ілюстрація / REUTERS

В Азовському морі лише 10% суден з українським прапором, таким чином, Росія блокує судна інших країн, порушуючи всі норми і завдає шкоди економікам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на прес-конференції за підсумками проведення 5-го засідання Ради асоціації Україна - Європейський Союз.

Читайте такожДПСУ про ситуацію у Керченській протоці: окупанти продовжують блокувати українські порти

Відео дня

"Тільки 10% кораблів мають український прапор, всі інші 90% - це в тому числі судна, які мають прапори ЄС", - сказав він.

Тому, за словами Гройсмана, Росія блокує судна інших країн, порушуючи всі норми і завдає шкоди економікам.

"Дзеркальні дії наших партнерів щодо суден з прапором РФ були б справедливою відповіддю", - переконаний глава уряду.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення.

Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».