Ілюстрація / REUTERS

Державне підприємство обслуговування повітряного руху "Украерорух" отримало сертифікат відповідності нормам Європейського Союзу як національний провайдер аеронавігаційного обслуговування.

Читайте такожДиректор Украероруху: "Ми підтримуємо безпеку польотів на високому рівні"

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на прес-службу підприємства.

Відео дня

Сертифікат був виданий в штаб-квартирі Європейського агентства з безпеки польотів (EASA) у Кельні.

Зазначається, що "Украерорух" успішно пройшов аудит EASA, який включав 18 регламентів ЄС, пред’явлених у рамках сертифікаційного процесу.

Сертифікат EASA засвідчує відповідність "Украероруху" нормам ЄС та є підставою для отримання прав від Словаччини для надання послуг з обслуговування повітряного руху у частині словацького повітряного простору, які необхідні для маневрування повітряних суден, що виконуватимуть операції на аеродромі "Ужгород" за правилами польотів за приладами.

Особливістю аеропорту "Ужгород" є те, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини (кордон - на відстані 100 метрів від торця злітно-посадкової смуги).

Міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook написав, що "ЄС вперше в історії міжнародного партнерства відкриває своє небо для країни, яка не входить до блоку, зокрема, у частині повітряного простору Словаччини".