Ілюстрація / REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація розгорнула берегові батареї та ракетні комплекси для перекриття Керченської протоки, сконцентрувала війська вздовж кордону з Україною та сили для окупації Азовського моря.

Читайте такожВсе сказане полоненими моряками до надання адвокатів немає жодного юридичного сенсу – адвокат

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом міста Дніпро.

Відео дня

«Ми не забудемо жорсткого уроку 2014 року. Тепер ми знаємо, що армія є не просто атрибутом, а гарантією державності», - заявив він.

Порошенко, пояснюючи необхідність впровадження воєнного стану в 10 областях України, заявив, що «я маю абсолютно повну інформацію про те, які сили сконцентровані вздовж українсько-російського кордону, які сили сконцентровані в Азовському морі для окупації Азову, які берегові батареї та ракетні комплекси встановлені для атаки та перекриття Керченської протоки».

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдавського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.