На україно-польському кордоні піших переходів мало / фото УНІАН

Польща закриває пішохідний перехід на кордоні з Україною в Угринові, бо громадяни, які перетинають там кордон, починають створювати перешкоди для тих, хто їде автомобілями.

Читайте такожУкраїна і Польща хочуть запустити пряме залізничне сполучення Львів-Люблін вже в червні

Про це в ефірі "Прямого" повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Відео дня

"Це автомобільний пункт пропуску, який покликаний здійснювати пропуск автомобільного транспорту на даному напрямку і трафік там достатньо високий. Але в той же час з 2015 року за ініціативи української сторони, польська сторона пішла на зустріч і в автомобільному пункті пропуску здійснювався пропуск громадян, які перетинали кордон в пішому порядку", - сказав він.

Слободян відзначив, що на україно-польському кордоні піших переходів мало, лише один - "Шегині".

"Експеримент продовжувався з 2015 року, щороку його пролонговували на півроку, але зараз польська сторона, оскільки, пункт пропуску розташований на польській стороні, бачить, що кількість громадян, які перетинають там кордон, починають створювати перешкоди для тих, хто їде автомобілями. І, власне, в зв'язку з цим прийняли рішення про призупинення цього експерименту до моменту реконструкції пункту пропуску або створення там окремого коридору для тих, хто перетинає кордони в пішому порядку. Власне це не зрада, а просто робочий момент, який потребує доопрацювання і виходу на інший рівень прикордонного контролю на даному напрямку", - додав Слободян.