В Індії відкрили найдовший у країні міст / фото twitter.com/DrGPradhan

У штаті Ассам, що на сході Індії, 25 грудня відбулося офіційне відкриття мосту Богібіл через річку Брахмапутра, який став найдовшим залізнично-автомобільним і другим за довжиною залізничним мостом у країні.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на India Тoday.

Довжина моста Богібіл - 4,94 км, його будували 16 років. Через нього проходять двоколійна залізниця, і трисмугова - автомобільна.

Як зазначає індійське видання, міст покликаний відігравати важливу роль не тільки для забезпечення логістики місцевого населення, але і в цілях національної безпеки. Адже штат Ассам, а також сусідній регіон Аруначал-Прадеш знаходяться біля кордону з Китаєм.

Передбачається, що міст суттєво скоротить час перекидання військової техніки, у разі такої необхідності. Він побудований таким чином, що на нього може приземлитися навіть винищувач, запевняють індійські чиновники.

фото India Тoday
фото India Тoday

Що стосується цивільних перевезень, то міст суттєво скоротить час у дорозі між містами Ассама і Аруначал-Прадеша, крім того, скоротиться приблизно на три години час подорожі між Делі та Дібругархом, третім за величиною містом на північному сході Індії.

Нагадаємо, що 23 жовтня в КНР офіційно відкрили найдовший морський міст у світі - Гонконг-Чжухай-Макао. Протяжність інженерної споруди - 55 км, з них 38 км припадає безпосередньо на різні ділянки мостів.