По мосту окупанти планують запустити пасажирські та вантажні поїзди / фото facebook.com/aksenov.rk

Експлуатація залізниці на побудованому окупантами Кримському мосту почнеться в грудні 2019 року.

Про це повідомив голова ради директорів компанії "Стройгазмонтаж" – підрядника будівництва – Аркадій Ротенберг, зазначивши, що всі завдання, які були поставлені на 2018 рік, виконані, передає "Кримінформ".

"Завершені пальові роботи, готові всі опори під залізницю. Активно ведеться укладання рейок – верхня будова колії готове вже на двох з восьми дільницях. Новий, 2019 рік, почнемо з гарним доробком і до майбутнього грудня здамо, як і планується, залізничну частину мосту в експлуатацію", – сказав він.

Відео дня

Читайте такожВ Індії відкрили найдовший у країні міст, який будували 16 років (фото, відео)

За даними будівельників, сумарно на восьми дільницях під залізничну частину Кримського моста занурені майже 3 тисячі паль. Готові всі опори – 307 конструкцій висотою від 5 до 35 метрів. Укрупнительная складання прогонових будов – це 160 тисяч тонн металу – проведена на 95%.

Також повідомляється, що мостове полотно оснащується деформаційними швами – конструкціями, які забезпечують невидимі оку зрушення прольотів у разі можливих температурних розширень металу, сейсмічних навантажень, а також під впливом важких пасажирських або вантажних складів.

На залізничному мосту буде більше 600 таких конструкцій, що в 3 рази більше, ніж на автодорозі.

Нагадаємо, Росія почала будувати Керченський міст у квітні 2015 року, 15 травня 2018-го відбулося відкриття автодорожньої частини споруди, яка з'єднала російський Краснодарський край з Кримом.