25 листопада набув чинності "закон про "євробляхи" / фото УНИАН

За один місяць громадяни України розмитнили близько 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби.

"З 25 листопада по 26 грудня (включно) 2018 року громадяни здійснили митне оформлення 11 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автівок та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту", - розповіли у ДФС.

Відео дня

Як зазначили у прес-службі, на момент реєстрації майже 9,6 тис. автомобілів перебували на митній території України з порушеннями. За ці авто власники добровільно сплатили 81,5 млн грн (8500 за кожну машину), що звільнило їх від адміністративної відповідальності.

Читайте такожКинути просто неба чи спробувати продати за копійки: журналісти розповіли про нелегкий вибір власників "євроблях" (відео)

Нагадаємо, 25 листопада набув чинності "закон про "євробляхи" щодо легалізації ввезених із порушенням митного та податкового законодавства автомобілів із європейською реєстрацією, а також "пересічників" - мешканців прикордонних регіонів, які законно перетинали державний кордон на нетривалий період.

20 грудня стало відомо, що українці оформили майже 6,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, сплативши 52,3 тис. грн. у бюджет.