Кравцова хочуть призначити повноцінним керівником УЗ / фото УНІАН

Наглядова рада "Укрзалізниці" пропонує Кабінету міністрів України затвердити на посаді голови правління компанії терміном на три роки Євгенія Кравцова, який на даний момент є виконуючим обов'язки голови правління.

Читайте такожКабмін затвердив план корпоративного управління "Укрзалізницею"

Про це йдеться в документі, який підготувала наглядова рада «Укрзалізниці».

Відео дня

Згідно з документом, наглядова рада "Укрзалізниці" затвердила рішення і підготувала розпорядження Кабінету міністрів про призначення на посаду голови правління Кравцова.

Документ також передбачає звільнення Кравцова з посади члена правління "Укрзалізниці".

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2017 року Кабінет міністрів України звільнив голову державної компанії «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна та першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, призначивши останнього тимчасово виконуючим обов'язки голови «Укрзалізниці».

В кінці червня 2018 року Кабінет міністрів України затвердив новий склад наглядової ради «Укрзалізниці».

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» є приватним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.