В Україні з листопада діє пільговий період розмитнення "евроблях" / фото УНІАН

Митниці Державної фіскальної служби (ДФС) з 25 листопада 2018 року по 2 січня 2019 року включно оформили за новим пільговими умовами 16,5 тисячі автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені до України з 1 січня 2015 року і до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів.

Читайте такожУкраїнці завалили словацьке прикордонне селище покинутими «євробляхами» (фото)

Про це повідомила прес-служба ДФС.

Відео дня

Зазначається, що з них майже 14 тисяч транспортних засобів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України, за які власники добровільно сплатили майже 119 мільйонів гривень (8500 за кожне авто). Згідно інформації Фіскальної служби, найактивніше громадяни оформляли транспортні засоби в місті Києві - 3037 автомобілів, Волинській - 2642, Чернівецькій - 2058 і Закарпатській областях - 1137.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада в Україні вступили в силу закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексу про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації, які були прийняті Радою 8 листопада, 23 листопада - підписано президентом.

Згідно з текстом змін до Податкового кодексу передбачено введення базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна і його обсягу.

З дня набрання чинності вводиться 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення автомобілів, які були ввезені з 1 січня 2015 року до набрання чинності цього закону.