Через дрон злітно-посадкову смугу тимчасово закривали \ arabianbusiness.com

Лондонські аеропорти Гатвік і Хітроу за кілька мільйонів фунтів замовили військове обладнання для захисту від дронів.

Читайте такожФранцузька Vinci Airports купила контрольний пакет акцій лондонського аеропорту Гатвік

Як повідомляє The Times, керівництво аеропортів хоче запобігти повторному вторгненню безпілотників на територію повітряних гаваней, передає kommersant. Представник Гатвік підтвердив газеті інформацію про купівлю системи захисту.

Відео дня

В кінці грудня невідомі запустили кілька дронів на територію Гатвіка. Після цього британське Міноборони надало аеропорту спеціальне обладнання для виявлення безпілотників. Як уточнює газета, з кінця грудня в Гатвіку працювали захисні системи Drone Dome, вироблені ізраїльською компанією Rafael, а також пристрої Auds Cmic британської Chess Dynamics.

На цьому тижні військові забрали свої технології з Гатвіка. Представник Міноборони Великобританії при цьому Times заявив, що відомство, як і раніше готове надати аеропортам допомогу у разі виникнення аналогічних інцидентів з дронами.

Перший дрон був помічений над ЗПС Гатвіка 20 грудня, потім безпілотники з'являлися в аеропорту ще кілька разів. Через це злітно-посадкову смугу тимчасово закривали. Хто був причетний до інцидентів, досі не відомо. Аеропорт оголосив нагороду в 50 тис. фунтів стерлінгів за інформацію про тих, хто запускав дрони.