У 2019 році автопродаж залишаться на рівні минулого року \ Фото УНІАН

Продажі автомобілів у Китаї у 2018 році знизилися вперше за більш ніж 20 років - вони впали на 6%, до 22,7 млн штук.

Читайте такожУ Китаї відбулося яскраве авіашоу (відео)

Про це повідомила Китайська асоціація пасажирських автомобілів, передає kommersant. На автопродажі негативно вплинуло уповільнення китайської економіки, а також торгова війна між Китаєм і США.

Відео дня

За прогнозами американського банку Goldman Sachs, в нинішньому році автопродажі в Китаї також можуть знизитися на 7%, у 2020 році почнеться їхнє відновлення - вони можуть вирости на 3%. За оцінкою ж асоціації, в 2019 році автопродажі залишаться на рівні минулого року.

У 2018 році продажі впали у більшості іноземних компаній, що працюють в Китаї, в тому числі Ford, Volkswagen, Jaguar Land Rover і General Motors. У більшості з цих компаній підготовлені плани масштабних інвестицій в китайський ринок і розширення виробництва тут, тепер, у зв'язку зі зниженням продажів їм доведеться оцінити, чи збираються вони, незважаючи на це, втілювати ці багатомільярдні плани. Так, VW тільки в нинішньому році збирається інвестувати в Китаї 4 млрд євро, а Ford збирається до 2025 року представити на китайському ринку більше 50 нових моделей.