Кравцова офіційно затвердили на посаді голови правління "Укрзалізниці" / фото УНІАН

Кабінет міністрів України затвердив на посаді голови правління акціонерної компанії "Укрзалізниця", строком на три роки, Євгенія Кравцова, який був виконуючим обов'язки голови правління перевізника.

Читайте такожКравцова хочуть призначити повноцінним керівником «Укрзалізниці» відразу на три роки

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, 10 січня.

Відео дня

"Пане Євгене, ми вас вітаємо з призначенням головою правління "Укрзалізниці" і бажаємо успіхів разом з великим колективом компанії", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман після затвердження рішення.

Документ також передбачає звільнення Кравцова з посади члена правління "Укрзалізниці".

Як повідомляв УНІАН, на початку січня наглядова рада "Укрзалізниці" затвердила рішення і підготував розпорядження Кабінету міністрів про призначення Кравцова на посаду голови правління компанії.

У серпні 2017 року Кабінет міністрів звільнив голову державної компанії "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна та першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, призначивши останнього тимчасово виконуючим обов'язки голови "Укрзалізниці".

Наприкінці червня 2018 року Кабінет міністрів затвердив новий склад наглядової ради "Укрзалізниці".

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є приватним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.