У минулому році JLR вже скоротив 1,5 тис. співробітників \ commons.wikimedia

Британський автовиробник Jaguar Land Rover (JLR) вирішив скоротити 4,5 тис. робочих місць - це близько 11% всіх робочих місць в компанії.

Читайте такожFord, Jaguar і GM відкликають у Південній Кореї майже 10 тисяч автомобілів

Про це JLR оголосив сьогодні, 10 січня. Скорочення - частина програми JLR з економії 2,5 млрд фунтів стерлінгів ($3,2 млрд), до таких заходів довелося вдатися на тлі невизначеності, пов'язаної з «Брекситом», падіння продажів у Китаї, а також зниження попиту на дизельні автомобілі, передає kommersant.

Відео дня

Чистий збиток JLR, що належить індійському конгломерату Tata, у другому кварталі, що завершився у вересні, становив 354 млн фунтів стерлінгів ($450 млн). Інформація про те, що компанія збирається провести масове скорочення, з'явилася ще в грудні. У минулому році JLR вже скоротив 1,5 тис. співробітників. «Брексит» може особливо сильно вдарити по JLR, оскільки у неї більша, ніж у кого-небудь із великих або середніх автовиробників, частка автомобілів, вироблених у Великобританії. Продажі компанії в Китаї в другому кварталі знизилися на 44%.

Сьогодні ж американський автовиробник Ford повідомив, що може скоротити декілька тисяч співробітників у Європі в рамках масштабної реструктуризації, компанія планує скоротити витрати на $14 млрд. Крім того, Ford заявили, що у разі жорсткого «Брекситу» компанії, можливо, доведеться скорочувати більше робочих місць у Великобританії, ніж планувалося раніше.