ДФС розмитнила за новими правилами 24,7 тис. авто на єврономерах / фото УНІАН

Митниці Державної фіскальної служби (ДФС) у період з 25 листопада 2018 року до 10 січня включно оформили за новими пільговими умовами майже 24,7 тис. автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені в Україну з 1 січня 2015 року і до набрання чинності новими правилами ввезення таких автомобілів.

Читайте такожУкраїнці завалили словацьке прикордонне селище покинутими «євробляхами» (фото)

Про це повідомила прес-служба ДФС.

Відео дня

Згідно з повідомленням, всього за вказаний період до бюджету сплачено близько 1,6 млрд грн митних платежів.

«Найактивніше громадяни оформлюють транспортні засоби у місті Києві – 4,4 тис. автомобілів, Волинській – майже 3,7 тис. та Чернівецькій – 2,7 тис. областях», - відзначили в прес-службі.

Зокрема, 20,5 тис. авто, або понад 83% із загального числа розмитнених автомобілів, перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за які автовласники добровільно сплатили 174,1 млн грн (8500 грн за кожне авто), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за дане порушення.

За даними прес-служби, тільки за минулу добу ДФС здійснила митне оформлення понад 1,3 тис. автомобілів на єврономерах на суму 84,6 млн грн.

У ДФС нагадали, що 22 лютого закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

«Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою», - наголошується в повідомленні.

Крім того, у травні будуть скасовані пільгові умови про відповідальність за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією.

«З цього часу вступають у дію нові санкції. Так, при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду», - наголосили у Фіскальній службі.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада в Україні набрали чинності закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів про зниження акцизу на легкові автомобілі і посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації, які були ухвалені Радою 8 листопада, а 23 листопада - підписані президентом.

Відповідно до змін до Податкового кодексу, передбачено введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його об’єму.

З дня набрання чинності вводиться 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення автомобілів, які були ввезені з 1 січня 2015 року до набрання чинності цим законом.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів та не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.