Тепер Ан-124 "Руслан" обійдеться без російських комплектуючих / фото avia-mir.com

Державне підприємство "Антонов" має намір відновити збирання важких транспортних літаків Ан-124 "Руслан". Тепер Україна обійдеться без російських комплектуючих.

Читайте такожУкраїнський літак-гігант "Руслан" доставив німецькі бронемашини для ВС Австралії (фото)

Про це повідомляє ЦТС.

Відео дня

Згідно заяви першого заступника генерального директора "Укроборонпрому" Сергія Омельченко, збірка першого літака може початися до кінця 2019 року.

"Ми активно співпрацюємо у цьому напрямку з декількома міжнародними компаніями, що виробляють авіаційну техніку. Вже зараз ми на завершальній стадії повної переробки всієї електронної складової цього транспортного літака. І сподіваємося, що вона буде остаточно ухвалена інженерною та конструкторською групою ДП "Антонов", щоб цього року розпочати збірку першого літака", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше в "Антонов" повідомили, що перебувають на завершальній стадії перепрацювання всієї електронної складової Ан-124 "Руслан". Також була висловлена надія, що зміни будуть остаточно прийняті інженерною групою і групою конструкторів ДП "Антонов" вже цього року, для того, щоб почати збирання першого літака, який не матиме жодної російської деталі.