Підключати цю зарядку доведеться до роз'єму стандарту NEMA 14-50 / фото tesla.com

Компанія Tesla випустила новий компактний зарядний пристрій Wall Connector with 14-50 Plug, який підключається безпосередньо до розетки, завдяки чому її без проблем можна возити з собою та використовувати за необхідністю.

Вартість новинки складає ті ж $500, що і для звичайної електричної зарядки Wall Connector, передає ITC.ua.

Правда, підключати цю зарядку доведеться не до звичайної побутової розетки, а до гнізда стандарту NEMA 14-50, який є одним із найпоширеніших у США рішень для підключення приладів з підвищеним енергоспоживанням.

Відео дня

Читайте такожПродажів електромобілів в Україні минулого року зріс у 2 рази

В описі товару Tesla запевняє, що новий адаптер забезпечує на 25% більш швидкий час заряду у порівнянні з комплектною зарядкою Gen 2 Mobile Connector. Він забезпечує потужність зарядки на рівні 9,6 кВт, при цьому електромобілі Tesla Model S, Model X і Model 3 Long Range підтримують струм заряду 40 А, а Tesla Model 3 Mid Range і Standard Range - 32 А.

Компанія позиціонує це рішення, як варіант для швидкого використання, при якому користувачеві не потрібно проводити роботи по установці зарядного пристрою на стіну і його прямого підключення до мережі. Приміром, біля офісу, готелю чи ресторану можна буде не встановлювати таку зарядку, а просто вивести на паркувальне місце розетку NEMA 14-50.

Втім, для користувачів з гаражами і приватними будинками з територією, що охороняється, Tesla як і раніше рекомендує встановлювати свій стандартний настінний Wall Connector. В цьому випадку дійсно буде мати сенс один раз провести якісний монтаж зарядки для постійного використання.

Раніше УНІАН повідомляв, що Tesla припинила приймати замовлення на автомобілі Model S і X з акумулятором на 75 кВт/год з понеділка, 14 січня.